Arama Kriterleri

Tüm arama kriterlerinizi belirleyebilir en hızlı şekilde hayalinizdeki konuta ulaşabilir

Blog / Sektör Haberleri / Gayrimenkul sektörünün en çok güvenilen 3. sektör olduğu ortaya çıktı.

GYODER tarafından 501 katılımcı ile gerçekleştirilen Gayrimenkul Sektörü Algı Araştırması'nda, Gayrimenkul sektörünün en çok güvenilen 3. sektör olduğu ortaya çıktı.

GYODER tarafından, 30 yaş ve üzeri, hane halkı geliri 4,000 TL ve üzerinde, son 2 yıl içinde ev alan veya önümüzdeki 2 yıl içinde ev almayı planlayan toplam 501 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen Gayrimenkul SektörüAlgı Araştırması'nda, gayrimenkul sektörünün en güvenilen 3. sektör olduğu ortaya çıktı.


Araştırmaya göre Gayrimenkul Sektörü denildiğinde kamuoyunun ilk aklına gelen yüzde 45,7 ile Konut/Daire/ev olurken akla gelen ikinci şey ise yüzde 24,6 ile Yatırım oluyor.

Araştırmaya katılım gösteren kişilerin yüzde 92'si gayrimenkul sektörü ile ilişkide bulunmuş ve yüzde 76'sı gayrimenkul sektörü ile bulunduğu ilişkiden memnun kalmış.

Öte yandan gayrimenkul sektörü hakkında sık bilgi alınan ve güvenilen bilgi kaynaklarının "genelde arkadaş ve tanıdıklar", Billboard, afiş, pano gibi açık hava reklamları" olduğu belirlendi.

"Yakın zamanda ev aldınız mı veya almayı düşünüyor musunuz?" sorusunun sorulduğu katılımcıların yüzde 51,7'si 2 yıl içinde almayı düşündüğünü açıklarken, yüzde 48,32ü ise geçtiğimiz 2 yıl içinde ev satın aldığını belirtti.

Kaynak:Milliyet


Geri Dön Blog Anasayfa